سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا به برپایی جشنواره اندیشیدیم؟

   چرا به برپایی جشنواره اندیشیدیم؟

بیش از 20 مرکز آموزش عالی کشور در مقاطع کارشناسی و کاردانی دست در کار آموزش دانشجو در زمینه فرش دستباف دارند و نزدیک به نیمی از این مراکز، دانشگاههای دولتی هستند که از سال 1375 به بعد در گرایش های طرح و نقش، رنگرزی، بافت و مرمت کارشناس فرش آموزش می دهند. کارشناسانی که می خواهند با ایفای نقش در عرصه هنری و اقتصادی کشور، مجد و شکوفایی هنر صناعی فرش، این آیینة تمام نمای فرهنگ ایرانی را احیا کنند.

     ارتقای سطح علمی و هنری آنان نیاز به عرصه های گوناگونی از قبیل عرضه و رقابت جویی آثارشان دارد که جشنوارة دانشجویی گامی در این راستا خواهد بود.

از دیگر سو فرش به عنوان یکی از مهمترین شاخصه های فرهنگ و تمدن کهن ایرانی محمل مناسبی است برای تأکید بر هویت اصیل و دیرین بومی و همچنین درگیر شدن فکر و ذهن دانشجویان به عنوان بخشی مهم از جامعه ایرانی با فرش دستباف ایرانی، ثمرات ارزشمندی را در پیوند با گذشته و بنیانهای استوار فرهنگ و تمدن میهن اسلامی در پی خواهد داشت.

       یکی از راههای پیشگیری از وابستگی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور به بیگانگان، مورد توجه قرار دادن شاخص های اصیل فرهنگی و هنری ملی است که توانسته اند در دنیای پرتلاطم فعلی همچنان کارکردهای مفید و موثری را برای خود حفظ کنند.

هنر- صنعت فرش، میراث گرانقدری است که در شناسنامه تاریخی، فرهنگی و اقتصادی ایران جایگاه ویژه ای داشته و از شاخص های هویت نظام فنی و نمادهای ملی فرهنگ بومی است که در سطح جهان همراه با نام ایران مطرح است. در عرصة صادرات کالاهای غیر نفتی و نیز اشتغال و کارآفرینی نقش مؤثری داشته و به عنوان پر تقاضاترین کالای هنری کشور، جایگاه ویژه ای در زندگی روزمره مردم دارد.

  حضور فرش درآموزش عالی کشور آنهم بر مبنای برنامه ای بومی، اهمیت خاصی را به آن داده و اقبال نسل جوان به آن، حمایت های ویژه ای را از سوی افکار عمومی و مسؤولان دلسوز ایجاب می کند که با برنامه ریزی و فرهنگ سازی لازم، این مهم باید جامه عمل پوشد.

درگیر ساختن اندیشه های جوان و خلاق مجموعه دانشجویان کشور با این هنر- صنعت در قالب جشنواره ای فرهنگی و هنری، پویایی و نشاط ویژه ای را در جامعه دانشگاهی فراهم خواهد آورد که نقش مهمی در پیوند خوردن با تاریخ و پیشینه پر افتخار ایران زمین ایفا خواهد کرد.

بر این پایه بود که انجمن علمی فرش ایران دست اداره کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را فشرد و پای در راه برگزاری جشنواره فرهنگی هنری فرش دانشچویان نهاد.